Okos gyár: Desoutter-termékek a jövő gyárainak

Okos gyár: Desoutter-termékek a jövő gyárainak


A Desoutter 4.0 modern technológiákat használ az összeszerelés automatizálásához és rugalmasabbá tételéhez – a tömegtermeléstől az „1 darabos tételméret” automatizált előállításáig. Egy példa az összeszerelés hálózatba kapcsolására:

A sokféle változatban készülő, sokféle terméket gyártó vállalatoknak rugalmas gyártásra van szükségük, hogy költséghatékonyan állíthassák elő ezeket a termékeket. A rugalmas gyártás a gyártási rendszerek közti hálózati kapcsolatot igényel. Az, hogy ezek a rendszerek kommunikálni tudnak egymással, fontos lépés az automatizálás felé.

Egy gyakorlati példa az ilyen gyártásra a Desoutter integrált CVIR vezérlőegységes csavarozóegysége. A vezérlőegység más rendszerekhez kapcsolódik – a csavarhúzóhoz, egy vállalati erőforrás-tervező rendszerhez, például SAP-hoz, és az alkatrészhez. Annak függvényében, hogy milyen termékváltozatot kell összeállítani, eltérő alkatrészek kerülnek felhasználásra, melyek mindegyike eltérő összecsavarozási programot igényel. A CVIR vezérlőegység ki tudja választani a megfelelő összecsavarozási programot, mert az alkarészen lévő beolvasható termékkódon megtalálható ez az információ. A rendszer ezután automatikusan kiolvassa a megfelelő összecsavarozási programot egy (SAP) adatbázisból, amit továbbküld a CVIR vezérlőegységnek, meghatározva a csavarhúzónak a megfelelő programot. A munkás a következő lépésben be tudja helyezni az alkatrészt. Ezeket a csavarozási adatokat ezt követően valós időben megkapja a „CVI NET WEB”, amely felhőalapú szoftveren keresztül hálózati kapcsolatban áll a vezérlőegységgel, vagyis az adatok szinkronizálódnak, és más rendszerek is elérhetik őket dokumentálási és elemzési célokból. A felhasználók a „CVI NET WEB” rendszer révén végzett csavarkapcsolódásokról az összes információt megjeleníthetik grafikusan, valamint kielemezhetik és optimalizálhatják az összeszerelést.

A CVIR SAP-hoz kapcsolásával akár 500 termékváltozat is létrehozható egyetlen munkaállomáson. A Desoutter 4.0 modern technológiával támogatja a tömegtermelést egészen az 1 darabos tételmérettől kezdve. 

Ismerje meg a vezérlőegységeink aktuális generációját a CVI3 Vision virtuális bemutatójából:

Cart

Az Ön kosara

Elem eltávolítva. Visszavonás