Ipar 4.0: Az elmélettől a valóságig

Ipar 4.0: Az elmélettől a valóságig


Az Ipar 4.0 elméletéről és várható előnyeiről folytatott eszmecserék jelenleg a gyakorlatba ültetés, valamint annak mérlegelése irányába tolódnak el, hogy hogyan lehet az előnyöket praktikusan megvalósítani.

A Desoutternél összeállítottunk egy Ipar 4.0-s ellenőrzőlistát, amely az összes olyan vonatkozásra kitér, melyeket e változás a véleményünk szerint lehetővé tesz a jövő vállalatai számára:

  • Rugalmasabb eszköz- és szoftverkezelés 
  • Több kapcsolat, kevesebb hardver
  • Átlátható, hibabiztos működés
  • Minimális időt igénylő telepítés és újrakonfigurálás
  • Előre kompatibilitás és jövőbiztos kialakítás 
  • Adat- és teljesítménymutató-kezelés 
  • Előrejelző karbantartás

Természetesen több vállalat munkájára is szükség van ahhoz, hogy az okos gyár valósággá váljon. Számos tényező van, amelynek együtt kell fejlődnie ahhoz, hogy az Ipar 4.0 megvalósulhasson. Erős politikai és gazdasági ösztönzőkre, megfelelő befektetői készségekre és képzésekre, valamint a bevezetést egyszerűbbé tevő, korszerű eszközökre egyaránt szükség van ahhoz, hogy optimálisan használhassuk ki a teljes digitalizáció előnyeit. Világos tehát, hogy ebben a szemléletváltásban mindannyiunknak szerepet kell játszanunk, hogy az automatizált jövőbe való áttérés lehetővé váljon – és hogy ebben másokat is segíteni tudjunk. 

Az összeszerelési megoldások egyik vezető gyártójaként a Desoutter egyik fontos feladata, hogy előre meglássa az ügyfelei jövőbeli igényeit. Az általunk kiadott Desoutter 4.0 elektronikus könyvben nagyon komolyan vettük ezt a szerepet, és különböző feladatokat végző, számos különböző iparágban dolgozó szakemberrel dolgoztunk szorosan együtt, hogy megértsük az előttük álló kihívásokat. Úgyhogy amikor az Ipar 4.0-s ellenőrzőlistával előállunk, akkor biztos lehet benne: már dolgozunk azon, hogy hogyan tudjuk valóra váltani az ügyfeleink céljait, legyen az a termelékenység, a rugalmasság vagy a hasznos működési idő növelésére irányuló igény, vagy az, hogy a versenytársaiknál gyorsabban jussanak a piacra. Az egyik megoldás ehhez a gyártósorokon az elérhető funkciók növelése és a termékek újraegyensúlyozása.

A tapasztalataink és a szakértelmünk alapján magabiztosan állíthatjuk, hogy a többeszközös vezérlésben jelentős változás küszöbén állunk, amely sokkal nagyobb fokú összeköttetéseket és rugalmasságot ígér, mint eddig bármikor. Már nagyon várom, hogy megoszthassam Önökkel, hogy hogyan akarjuk 2018-ban valóra váltani az Ipar 4.0-val kapcsolatos elképzeléseinket!

Cart

Az Ön kosara

Elem eltávolítva. Visszavonás