Az okos fúrás gondoskodik a minőségről és a precizitásról az Ipar 4.0 felé vezető úton

Az okos fúrás gondoskodik a minőségről és a precizitásról az Ipar 4.0 felé vezető úton


Egy modern utasszállító repülőgép törzse bámulatosan összetett munkadarab. A korszerű, többek között alumíniumot, titánt és szénszálakat tartalmazó, vegyes összetételű anyagok problémamentesen válnak eggyé, hogy ezzel hihetetlenül erős, de mégis rugalmas struktúrát hozzanak létre.

Az ilyen kifinomult mérnöki tervezés a gyártócsarnokban is kihívásokat von maga után. A repüléstechnológiai munkásoknak több ezer furatot kell készíteniük a repülőgép testébe úgy, hogy minden egyes gyártási anyag saját meghatározott műszaki jellemzőkkel bír. Ez a rugalmasság csak igen okos eszközhasználattal kezelhető.

A Desoutternél elérhető egyik megoldás a SETITEC éVo korszerű elektromos fúróeszközök termékcsaládja. Ezek a kifejezetten a rugalmasság és a termelékenység növeléséhez tervezett eszközök a gépkezelőknek teljes ellenőrzést biztosítanak a fúrási paraméterek felett, és olyan automatizált fúrási üzemmódot is megtalálható rajtuk, amely lehetővé teszi a fúrási ciklus önálló alkalmazkodását. Az éVo termékcsaláddal a fúrás valós időben nyomon követhető, és a kilépési pontok automatikusan észlelhetők.

Ez az okos fúrás valódi gyártásoptimalizálást tesz lehetővé. A repüléstechnológiai vállalatok kiaknázhatják a csökkent ciklusidő előnyeit, mivel az előtolási sebességek és a forgatás folyamatos anyagészlelésen alapul. Az éVo fúróeszközcsalád ezenfelül teljesen moduláris, ami azt jelenti, hogy az olyan összetevők, mint a motoregységek és a fúrófejek, gyorsan és egyszerűen cserélhetők, így megnő a hasznos működési idő. Ez a funkció egyet jelent a minőséggel, a termelékenységgel és az egyszerű használhatósággal.

De az éVo termékcsalád környezetvédelmi, valamint egészségvédelmi és munkabiztonsági előnyökkel is büszkélkedhet. Az elektromos eszközöknek jelentősen kisebb az energiaigényük, mint a pneumatikus társaiknak. Az intelligens kenéskezelő funkció pedig azt jelenti, hogy a gépkezelők kevésbé vannak kitéve a potenciálisan ártalmas vegyi anyagoknak.

Az éVo termékcsalád jelentős előrelépés a fúrási teljesítmény és -minőség tekintetében. De ez még csak a kezdet! Ahogy a vállalatok egyre inkább használni kezdik ezeket az elektromos termékeket, azzal elkerülhetetlenül nagy lépéseket tesznek az okosabb, digitálisabb jövő felé, ahol a gyártási adatok összegyűjthetők és elemezhetők, majd Ipar 4.0-s programokba táplálhatók. Ez a megközelítési mód valóban összekapcsolt gyártási környezeteket hoz majd létre, növeli a hatékonyságot, a hasznos működési időt, a rugalmasságot, valamint segít megszabadulni a pazarlástól. Még azt is láthatja, hogy a manuális fúrási tevékenységekből származó adatok hogyan ötvözhetők a robotok és kobotok működéséből kinyert információkkal, létrehozva ezzel a jövő digitalizált gyári környezetét.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Cart

Your basket

Item removed. Undo