Az Ipar 4.0 és az emberi tényező

Az Ipar 4.0 és az emberi tényező


A terjedő automatizálással és az Ipar 4.0 „intelligens” eszközeinek növekvő használatával egyre jobb megoldásokat tudunk majd kialakítani az ügyfeleinknek, különösen az olyan csúcstechnológiai ágazatokban, mint az autóipar és a repüléstechnológiai ipar. Ford elhíresült szlogenje, miszerint „Minden színigényt ki tudunk elégíteni, amíg az a szín a fekete”, már rég nem több, mint történelem. Ma már a legelemibb autómárkák is színek és funkciók olyan széles körét kínálják, amelytől minden egyes rendelés egyedivé válik. Az ilyen szintű testreszabás új kihívásokat teremt az emberek gyártási folyamatban betöltött szerepével kapcsolatban, különösen a készségfejlesztés és a hibák csökkentése tekintetében.

A múltban az összeszerelő munkások értéke abban rejlett, hogy ugyanazt a feladatot kompetens módon tudták ugyanazon a gyártósoron napról napra végrehajtani. Napjaink rugalmasabb gyártási környezetében megtörténhet, hogy ugyanannak a munkásnak az egyik műszakban karosszérialemezeket kell szegecselnie, a másikban pedig a világítórendszer vezetékezésén kell dolgoznia. A hagyományos képzés ezeken a készségterületeken időt vesz igénybe – és a technológiai változás ütemével a tanultak nagyon gyorsan elavulttá válhatnak. Hogyan gondoskodhatunk tehát arról, hogy a modern gyártósorokon dolgozók a munkájukban megbecsültnek és kompetensnek érezhessék magukat, valamint hogy hozzá tudjanak férni azokhoz az információkhoz, amelyekhez szükségük van az eltérő feladatok hatékony, hibamentes elvégzéshez? 

A Desoutter megoldása a PivotWare, egy olyan átfogó folyamatszabályozási platform, amely a gépkezelőket adott összeszerelési feladatok sorozatán egy automatizált folyamat részeként vezeti keresztül. A kijelzőn megjelenő grafikus és szöveges információk pontosan megmutatják, hogy a gépkezelők milyen eszközöket használjanak, milyen alkatrészekre van szükségük, és hogyan illesszék azokat össze. A rendszer minden egyes lépésnél ellenőrizi a feladat helyes elvégzését, mielőtt lehetővé tenné, hogy a gépkezelő továbbhaladjon a következő lépésre. A platformot az ügyfél a hozzá kapott szoftveres eszközökkel programozhatja, így úgy tud reagálni a gyártási követelmények változásaira, hogy ahhoz nem kell bevárnia egy, a rendszer programozására külön kiképzett szakembert.

Ahogy az automatizálás új munkaköröket hoz létre, és új kihívásokat teremt, az olyan intuitív, ember-gép felhasználói felületek, mint a PivotWare, egyre fontosabbakká válnak majd. Automatizált környezetben ez a platform nemcsak javítja a legyártott termékek minőségét, csökkenti az utólagos javítások mennyiségét és növeli a legyártott volument, hanem az ellenőrzéssel és nyomon követéssel kapcsolatos követelményeknek is eleget tesz.

Egyesült államokbeli és kínai ellenőrzött bevezetése után a PivotWare már globálisan is elérhető.

Cart

Your basket

Item removed. Undo