Új nyomkövető alapegység a szerszámokhoz: a virtuális kábel

Új nyomkövető alapegység a szerszámokhoz: a virtuális kábel


A szabad mozgás nem garantálja a minőséget. A vezeték nélküli szerszámok technológiájának kifejlesztése elképesztő előnyöket biztosított a gyártási környezetben: lehetőséget teremtett szerelősorok a fix áramforrás korlátai nélküli konfigurálására, ami biztosította, hogy a kezelők jobban hozzáférjenek a munkadarabhoz. Elméletileg a vezeték nélküli szerszámok, ha egy okos gyártási hálózat részévé tesszük őket, zökkenőmentesen belesimulhatnak az Ipar 4.0 idillikus környezetébe – viszont az emberi tényezőt hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni.

Az emberek társasági lények. A munkások képesek szabadon vándorolni a munkahelyen, és úgy tűnik, ezzel elkerülhetetlenül együtt jár a késztetés, hogy a szerszámukat magukkal vigyék – akár abból a célból, hogy egy munkatársuknak segítsenek a szerelősor valamely másik részén. Ezek a be nem tervezett rögzítési feladatok azonban nagy valószínűséggel vezetnek hibákhoz. A telephelyi vezetőknek ez valódi fejfájást okozhat. Ha a szerszámokat lánccal odarögzítik a munkapadhoz, az a vezeték nélküli technológia minden előnyét lerombolja. Ráadásul még rossz üzenetet is közvetíthet: a vezetők talán nem bíznak a berendezések kezelőiben.

Mi hallgattunk az ügyfeleink tapasztalataira, és olyan megoldást fejlesztettünk,amelynél a Desoutter CONNECT okoshubra támaszkodva a vezeték nélküli szerszámoknak meg lehet adni, hogy csak egy meghatározott területen belül működjenek.

A new Tracking Base for Tools: the Virtual Cable

A CONNECT alapelveinek megfelelően a megoldás rugalmas, és nem igényel különleges programozást. A megoldást virtuális kábelnek neveztük el. Ez tulajdonképpen az egyes szerszámokba épített nyomkövetőkből, valamint egy nyomkövető alapegységből áll, amelyet a CONNECT hubhoz lehet használni.

Nagyon egyszerű beállítani. A munkaterületeket meg lehet adni kézzel úgy, hogy meghatározzuk a CONNECT hubhoz viszonyított távolság minimum és maximum értékeit, vagy be lehet állítani a CVI Config szoftverben is. Másik lehetőségként a terület meghatározható közvetlenül a szerszám bekapcsológombjának megnyomásával a tanítási/tanulási üzemmódban.

A szerszám csak a meghatározott területen belül fog működni:

  • Minden CONNECT hub legfeljebb nyolc nyomkövető alapegységet képes felügyelni
  • Minden nyomkövető alapegység legfeljebb nyolc munkaterületet vagy szerszámot képes felügyelni
  • Minden területhez egy vagy több, de legfeljebb nyolc szerszámot lehet megadni

A new Tracking Base for Tools: the Virtual Cable

Így a virtuális kábellel a felhasználók akár 64 területet vagy 20 szerszámot is megadhatnak az egyes CONNECT hubokhoz, bármilyen konfigurációban.

A lényeg, hogy a virtuális kábel fizikai korlátozások nélkül biztosítja, hogy a megfelelő vezeték nélküli szerszámot csak az előre meghatározott feladatra lehessen használni. A szerszámok helyének és felhasználásának teljes körű nyomonkövethetőségével és ellenőrzésével a virtuális kábel is mutatja, hogy a Desoutter hosszú távon, elkötelezetten segíti az ügyfeleit az Ipar 4.0 szerinti munkavégzésre való átállásban.

További információkat vagy árajánlatot szeretne?

Kérdezzen vagy kérjen árajánlatot a szakértőinktől az Ön területén!

Kérdezzen tőlünk Árajánlatkérés Bemutató kérése