Új, okos többfunkciós szerszám: az XPB

Új, okos többfunkciós szerszám: az XPB


Az XBP nem csak az első, repülőgépiparban használható akkumulátoros szerszám, de az első olyan többfunkciós platform is egyben, amely a repülőgépipari gyártást a jövőbe repíti!

A repülőgépipari összeszerelés bonyolult eljárás. Számos különböző anyagot – fémeket, kompozit anyagokat – és rengeteg különböző kötőelemet érint. Ennek eredményeként a munkapadon szanaszét hevernek a különböző szerszámok, amelyeket az egyes összeszerelési feladatokhoz fejlesztettek ki.

Az eredmény közel sem ideális. A szerelősoron dolgozók folyamatosan váltogatják a szerszámokat, a légtömlők összegabalyodnak, az emberek megbotlanak bennük, nehezen mozognak tőlük – ráadásul a szerszámok rendkívüli zajt is keltenek. Mindezen túl az összes ilyen szerszám jelentős beruházási kiadással és magas fenntartási költségekkel is jár, hiszen mindegyik esetén szükség van a rendszeres kalibrálásra és karbantartásra. Ez nem túl jó reklám az olyan csúcstechnológiás iparágak számára, amelyek végtermékei képesek az űrben száguldani, átlépni a hangsebesség határait és leküzdeni a gravitációt.

New Smart Multi-Function Tool: the XPB

Mi történne, ha megszabadulnánk a pneumatikus energiaforrástól, leselejteznénk a rengeteg szerszámot, és egyetlen elegáns megoldással helyettesítenénk azokat? A Desoutternél a következő lépés az XBP Modular: egy okos, többfunkciós szerszám hatalmas lehetőségekkel. Az XBP nem csak az első, repülőgépiparban használható akkumulátoros szerszám, de az első olyan többfunkciós platform is egyben, amely a repülőgépipari gyártást a jövőbe repíti. Úgy gondoljuk, hogy a Desoutter 4.0 stratégia részeként kifejlesztett XBP rendkívüli átalakulást hoz a repülőgépipar kézi műveleteinek területén.

Röviden összefoglalva, az XBP Modular egy elektromos kéziszerszám, amelyet több fejjel is lehet használni: normál, nagy nyomatékú, eltolt – vagy akár ideiglenes rögzítőelemekhez és törékeny peremekhez készült – fejekkel. Mivel egyetlen szerszám képes biztosítani a teljes sebességtartományt, a repülőgépiparban használt összes anyaghoz alkalmas. Az XBP szintén okos: a beépített szoftver gyors konfigurálást tesz lehetővé automatikus fejfelismeréssel, és számolja a fejek és a szerszám ciklusait egyaránt. Nyílt rendszerarchitektúrával készült, ezért az XBP jövőbiztos, és kompatibilis az intelligens gyárakkal.

New Smart Multi-Function Tool: the XPB

Szóval ez mit is jelent? Kezdésnek az XBP-t könnyebb kezelni és karbantartani. A gyártósoron lévő eszközök számát is csökkenti. Biztonságosabb – nincsenek botlásveszélyt és egyéb kockázatokat jelentő légtömlők – és körülbelül 20%-kal halkabb, mint a hasonló pneumatikus szerszámok. Mivel akkumulátorról működik, biztosítja a szabad mozgást, és nincs többé szükség a folyamatos levegőellátásra, ami jelentősen csökkenti az energiafogyasztást is. Az intelligens szoftver azonnali visszajelzést nyújt a kezelőnek a teljesítményről, javítva a tanulási görbét és fenntartva a minőséget.

Úgy hisszük, hogy csakúgy, mint az első ember vezette repülőgépnél volt, ez is csak a kezdete annak, amire az XBP képes. Figyelje ezt a (lég)teret!

További információkat vagy árajánlatot szeretne?

Kérdezzen vagy kérjen árajánlatot a szakértőinktől az Ön területén!

Kérdezzen tőlünk Árajánlatkérés Bemutató kérése
Cart

Az Ön kosara

Elem eltávolítva. Visszavonás