DESOUTTER 4.0

Gyorsítsa fel az átalakulást

A gyártási szektor növekvő digitalizációja azt jelenti, hogy az intelligens gyárak kora már elérkezett. A számtalan berendezés szenzorokkal történő felszerelése, valamint az adatok valós idejű összegyűjtése, továbbítása és értelmezése révén a nyomon követhetőség és az ellenőrzés korábban elérhetetlen szintjét biztosítja. Ez lehetővé teszi eszközök, gépek és emberek számára, hogy úgy kommunikáljanak egymással, mint még soha. Ez a trend, amelyet általában Industry 4.0-nek neveznek, a vállalatok számára sokkal jobban láthatóvá teszi az ipari folyamatokat, és biztosítja, hogy a potenciális problémák még előfordulásuk előtt beazonosíthatók legyenek.
Mi a Desoutter-nél elkötelezettek vagyunk, hogy az Industry 4.0-t olyan termékekké és szolgáltatásokká alakítsuk, amelyek ügyfeleink és partnereink számára a lehető legnagyobb előnyöket nyújtják. A csökkentett állásidőtől kezdve az alacsonyabb költségigényű gyártási folyamatokig az Industry 4.0 képes arra, hogy átalakítsa a szervezetek működését.
Ez a könyv transzformatív utazásként arra szolgál, hogy elmagyarázza az Industry 4.0 gyökereit globális környezetben, és megmutassa a gyártási környezetre gyakorolt hatását. Végső soron egy olyan történet, hogy a Desoutter és partnerei hogyan működnek együtt annak érdekében, hogy létrehozzák a jövő intelligensebb gyárait.

Az Industry 4.0 meghatározása
Industry 4.0 koncepció

Az Industry 4.0 meghatározása

Globális értelemben az Industry 4.0 széles körben elfogadott koncepció mint a gyártás digitalizálásának képviselője. A '4.0' történelmi utalás, amely a gyártástechnológia ezen új szakaszát a negyedik ipari forradalomnak tartja. Az első ipari forradalmat a víz és gőz erejével történő mechanizálás jellemezte a második a tömeggyártás koncepcióját vezette be elektromos áram segítségével a harmadik pedig a számítógép-vezérlés és az automatizálás elterjedését eredményezte. Jelenleg a negyedik forradalmat éljük a gyártás területén – az igazán intelligens gyárak létrehozását, kiber-fizikai rendszerekkel és az eszközök internetes kommunikációjával (IoT).
A McKinsey globális menedzsment-tanácsadó szerint az Industry 4.0-et négy azonosítható technológiai irányzat hajtja:

  • Az adatmennyiségek, a számítási teljesítmény és az összeköttetés lenyűgöző emelkedése, különösen az új, kis teljesítményű és nagy kiterjedésű hálózatok
  • Az analitika és az üzleti intelligencia-képességek megjelenése
  • Az ember-gép kölcsönhatás új formái, mint az érintő interfészek, a kiterjesztett valóság és a hordozható rendszerek
  • A digitális utasítások fizikai világba történő továbbításának fejlesztése, például a fejlett robotika és a 3 dimenziós nyomtatók.

Az Industry 4.0 koncepció

Az Industry 4.0 születése

Széles körben ismert, hogy Németország az Industry 4.0 koncepció alapító országa, a koncepció neve pedig egy országos stratégiai kezdeményezésből származik, amelynek célja, hogy az országot a fejlett gyártási rendszerek vezető szállítójának pozíciójába emeli. Németország a világ egyik legversenyképesebb gyáriparával rendelkezik, amelyet a legkorszerűbb kutatási és fejlesztési létesítmények hálózata támogat.
Az ország erős gépipara és gyártástechnikája, globálisan jelentős informatikai kompetenciája, valamint a beágyazott rendszerek és az automatizálás területén szerzett ismeretei következtében rendkívül jó helyzetben van, hogy megerősítse pozícióját az Industry 4.0 technológiák egyik vezető fejlesztőjeként.


Az Industry 4.0 születése
Az USA és az okos gyárak
Az Industry 4.0 koncepció

Az USA és az okos gyárak

Németország az Industry 4.0 bevezetésével és az intelligens gyárak megjelenésével diktálja az ütemet, de biztosan komoly kihívással kell szembenéznie, ha meg akarja védeni a pozícióját az Egyesült Államokkal szemben, amely az elkövetkező öt évben várhatóan több tőkét fog befektetni a gyártásdigitalizálás területén, mint bármely más ország vagy régió. Az Egyesült Államokban az Industry 4.0 inkább Industrial Internet of Things (IIoT - Az ipari eszközök internete) néven ismert. A gyártási környezetben a technológiák gyors fejlődése miatt sok amerikai szervezet felkészült a várható hatalmas változásra.
A Harvard Business Review Adatoktól a működésig című jelentése szerint a szervezetek számára az intelligens gyárak felé vezető úton a belső kultúrájuk megváltoztatása jelenti a legkomolyabb kihívást. Az Industry 4.0 teljes potenciáljának eléréséhez a vállalkozásoknak létre kell hozniuk egyetlen elfogadott forrást a teljesítményadatok küldéséhez, és minden döntéshozónak valós időben kell tudnia fogadni az adatokat. A tényeken alapuló döntések filozófiáját pedig a mennyiségre vonatkozó gyártási adatok felhasználásával kell a vezetés minden szintjén meg kell tanítani.


Industry 4.0 koncepció

China Manufacturing 2025

Miközben Kína továbbra is a világ legnagyobb gyártója, az Industry 4.0 alkalmazása tekintetében az ázsiai nagyhatalom számos európai és észak-amerikai gazdasági riválisa mögött áll. Ez nagymértékben a történelmi tényezőknek köszönhető: míg Németország például hagyományosan a fejlett gyártási rendszerekre összpontosított, Kína erősségei mindig is a globális feldolgozóipar alacsonyabb értékű területei voltak, ahol az ár kulcsfontosságú. Mindez óriási egyenlőtlenségekhez vezetett: jelenleg Kínában körülbelül 14 ipari robot esik 10.000 gyári dolgozóra, ezzel szemben Németországban 282.
De változnak az idők, mégpedig gyorsan. Kínában emelkednek munkaerő- és a nyersanyagköltségek a környezetvédelmi aggályok és az erőforrás-korlátozások következtében, miközben más alacsony költségű riválisok is színre léptek. Kína helyzete, mint a „világ gyára”, veszélyben van. Ezért a kínai kormány teljes gőzzel dolgozik egy alternatív fejlesztési pálya megvalósításán, az elavult gyártólétesítmények cseréje és az eszközök ipari internetén alapuló modern technológiákba történő befektetés növelése érdekében.


China Manufacturing 2025
Végső összeszerelés
Autóipar és IOT

Végső összeszerelés

Az autóiparban jelenleg erősen érezhető a folyamatirányítás iránti növekvő igény a gyártási folyamatok minőségének javítása, és ezzel párhuzamosan a működési költségek csökkentése érdekében. Ez az iparág örömmel fogadja az Industry 4.0 korát.
Az innováció mozgatórugójaként az ágazat máris végrehajt bizonyos változásokat az automatizálás, az adatcsere és a gyártási technológiák területén annak érdekében, hogy kihasználja az ebből eredő lehetőségeket.
A biztonság szempontjából kritikus pontokat már ellenőrzik és elemzik a rögzített adatokat a folyamatok optimalizálására használják. A szenzorok valós idejű továbbítással magasabb szintű adatbázisokba rögzítik a folyamatok adatait.


Autóipar és IOT

Beszállítói összeszerelés

Az dolgok internetével (IoT) felvértezve az Industry 4.0 az autóalkatrész-beszállítókat jelentős hatékonysággal és alacsony költségekkel kecsegteti. A folyamatosan növekvő digitalizálás az ágazat számára olyan eszközt kínál, amellyel jobb válasz adható a növekvő piaci nyomásra. A legfontosabb tényezők a rendszer leállási idejének csökkentése, az automatizálás és az erőforrás-optimalizálás révén a hatékonyság javítása, valamint a karbantartási költségek csökkentése. Az Industry 4.0 gyors folyamatokat tesz lehetővé, javítja a versenyképességet és új értékesítési lehetőségeket ígér.
Az alkatrészgyártó üzemekben pedig az Industry 4.0 bevezetése figyelemre méltó potenciált kínál, különösen a megelőző jellegű karbantartás során. A folyamatok adatainak állandó nyilvántartása és elemzése lehetővé teszi az üzemi és rendszerek meghibásodásának előrejelzését, a nem hatékony fejlesztések korrekcióját és a hatékonyság javítását.


Beszállítói összeszerelés
Okos repülőgyárak
Okos repülőgyárak

Okos repülőgyárak

A repülőgyártás fantasztikus és rendkívül sokat követelő iparág, amely gyakran egyet jelent a magasan képzett munkaerővel és a legmodernebb technológiákkal. Azonban a viszonylag alacsony darabszámok, hosszú ciklusidő, nagy méretű alkatrészek és a gyártási folyamatok magas fokú változatossága miatt ez az iparág különleges kihívásokat rejt az intelligens eszközök és megoldások terjesztése tekintetében.
Mivel a mennyiségek az utasok számával egyre nőnek, az összes nagy gyártónak növelnie kell a folyamatok általános hatékonyságát, korlátozniuk kell a minőségi költségeket és rövidíteni a ciklusidőket, valamint ki kell zárniuk a hibaforrást jelentő emberi tényezőket. Az intelligens szoftverek és a digitális hálózatépítés révén az összeszerelő eszközök kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be. Ezek nagyobb rugalmasságot kínálnak és teljes mértékben kapcsolódnak egymáshoz, illetve a gyártó- és minőségbiztosítási rendszerekhez.


Industry 4.0 az általános ipari szektorban

A nagy kihívás

Az általános ipari szektorban működő ügyfelek innovatív, egyedülálló, kiváló minőségű és költséghatékony termékeket szeretnének. Az általános ipari szektor piacát komoly verseny jellemzi, amely az új műszaki fejlesztések következtében hasonló termékeket kínál rövidebb termék-életciklusokkal. Ezért az általános ipari szektor nagy követelményeket támaszt az új, innovatív termékek piacra kerülése érdekében. Mi ezt a termékfejlesztési életciklus teljes digitalizálásával érjük el, ami viszont lehetővé teszi, hogy ügyfeleink számára pontos nyomonkövethetőséget, minőségellenőrzést és költséghatékony új termékeket biztosítsunk. A termék életciklusának digitalizálása során teljes digitális adatmodell szükséges. E követelmények teljesítése érdekében az ipari vállalatok az intelligens és alkalmazkodó gyártásra támaszkodnak. A termékek széles skáláját olyan rendszerek, érzékelők és irányító rendszerek egészítik ki, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak egymáshoz.


Industry 4.0 az általános ipari szektorban
Desoutter 4.0 kiadvány
Desoutter 4.0 kiadvány

Gyorsítsa fel a változást

A Desoutter 4.0 kiadvány célja a Desoutter elképzelésének bemutatása, amely az Industry 4.0 használatával segít az átalakulás gyorsításában.
A Desoutter 4.0 nem csak egyedülálló megoldást kínál, hanem összekapcsolt termékeket és gyártási környezetet biztosít. Növelje gyártási idejét, rugalmasságát és hatékonyságát a Desoutter 4.0 letöltésével: Gyorsítsa fel az átalakulást - kiadvány


Ők bíznak bennünk

Toyota

2012 óta dolgozom a Desoutterrel, amikor először elkezdtük használni az E-LIT sorozatú akkumulátoros összeszerelő eszközöket a Toyota Prius gyártósoron. Úgy gondolom, hogy az Industry 4.0 gyárunkban történő alkalmazása javítani fogja a különböző megoldások közötti kommunikációt. Olyan gyártási környezetet kívánunk megvalósítani, amely könnyen kezelhető, kiváló minőségellenőrzéssel és egyszerű jelentési eljárásokkal rendelkezik.

Úgy vélem, hogy a Desoutter Industry 4.0 megoldásai elősegítik a különböző eszközök, valamint a külső megoldások közötti kommunikációt, javítva a gyártási folyamatokat. Jelenleg a Desoutter E-Pulse eszközöket használunk a szerelősorunkon, mivel nagy sebességük és alacsony nyomatékuk megfelel az igényeinknek. A jövőben vezeték nélküli eszközöket tervezünk a lehető legtöbb alkalmazáshoz. Az ideális forgatókönyv szerint minden akkumulátoros eszköz kommunikálni fog egymással, valamint a gyár ERP rendszerével is.

Jaguar Land Rover

A Changshu üzemben Desoutter eszközöket és rögzítési megoldásokat alkalmazunk a kárpitozó és a végső összeszerelő munkahelyeken. Jelenleg a Desoutter PivotWare folyamat-ellenőrző rendszer megoldásait telepítjük a stratégiai fontosságú gyártási területeken, amelyek segítenek megvalósítani a különböző összetett gyártási követelményeket, így lehetővé teszik operátoraink számára, hogy mindig a bonyolult folyamatokra összpontosítsanak, ezzel javítva a minőséget. Számunkra az Industry 4.0 vagy a China 2025 jelenti a következő lépést a hálózatosítás fejlesztésében.

Zökkenőmentesen szeretnénk összekapcsolni berendezéseinket olyan hatékonyabb gyártási rendszerek létrehozása érdekében, amelyek segítenek jobb termékeket létrehozni és gyorsabban kiszolgálni ügyfeleink igényeit. Azt tervezzük, hogy a második kárpitozó és végső összeszerelő létesítményünk egy intelligens műhely lesz.

A Desoutter segít nekünk egy teljesen összekapcsolt szerelőhálózat létrehozásában, ahol azonnal hozzáférhetünk a szerszámaink és a rögzítőelemeink teljesítményére vonatkozó adatokhoz a potenciális problémák azonosítása és megoldása érdekében.

Hella

A Hella Autotechnikben új folyamatokat tervezünk és valósítunk meg, miközben javítjuk a már létező folyamatokat is. A Desoutterrel 2007-ben kezdtünk dolgozni, amikor fejlett technológiákat kerestünk gyártási folyamataink fejlesztéséhez. A Desoutter személyre szabott és innovatív megoldásokat javasolt a célok eléréséhez. Véleményünk szerint az Industry 4.0 kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy megerősítsük gyártási kompetenciáinkat, és kihasználjuk ezen technológiák előnyeit, ezzel elősegítve számunkra a termékek gyorsabb, olcsóbb és nagyobb pontosságú fejlesztését és gyártását.

Jelenleg a Desoutter PivotWare folyamatirányító szoftverének bevezetését készítjük elő, amely véleményünk szerint segíteni fogja csapatunkat a gyártási folyamatok jobb megértésében és ösztönözni fogja a munkára vonatkozó előírások pontos betartását. Bízunk benne, hogy a Desoutter Industry 4.0 megoldásai intelligens eszközöket biztosítanak a nagyobb összeköttetés, az integráció és az együttműködés érdekében.

Skoda

A Desoutter prémium ipari szerszámait hosszú ideje használjuk, mert kiváló minőségű, innovatív tervezésük és hálózatosíthatóságuk kiemeli őket a versenytársaik közül. Én felelek a szerszámozásért, beleértve az új berendezések beszerzését és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat és a karbantartást is.

Számomra az Industry 4.0 olyan új technológiákat jelent, amelyek megkönnyítik az automatizálást, a robotizációt és a helymeghatározást. Mi még nem kezdtük el megvalósítani az Industry 4.0-et gyárunkban, de vizsgáljuk ennek lehetőségét. Már használjuk a Desoutter Smart Start kulcsrakész szerelőeszköz szolgáltatását, valamint akkumulátoros eszközeit , amelyek komoly segítséget nyújtanak a nagyobb rugalmasság és a mobilitás elérésében.

Honda

Az én feladatom a szerszámok karbantartása a bangkoki Honda gyárban. 2010 óta dolgozom a Desoutterrel, amikor először kezdtük használni a Desoutter olajkenésű eszközeit az összeszerelő sorunkon. Jelenleg a összeszerelési folyamat rugalmasságának optimalizálása érdekében a Desoutter megoldásait használjuk az akkumulátoros eszközök területén. A piacra kerülési idő csökkentésére koncentrálunk, és azt tervezzük, hogy a közeljövőben növeljük az automatizálást az összeszerelő sorainkon és fejleszteni fogjuk a kezelői felületeket.

Véleményem szerint az Industry 4.0 hasznos partner lesz abban, hogy hatékonyabbá és rugalmasabbá tegyük az egyedi igények kielégítését. Úgy látom, a Desoutter innovatív vállalatként aktív szerepet vállal a Industry 4.0 alkalmazásában Thaiföldön.

SAAB

Megbízható eszközeivel és innovatív szerelési megoldásaival, amelyek segítenek a hatékonyság növelésében, úgy vélem, a Desoutter egy lépéssel a többiek előtt jár az összeszerelés piacán. Több mint egy évtizede használjuk a Desoutter kis kézi fúrógépeit, és az elmúlt három évben már használjuk a SETITEC elektromos fúróeszközöket is, különös tekintettel az automatikus fúróegységekre.

Jelenleg a validálási fázisban tartunk, a Desoutter Industry 4.0 megoldásainak tesztelése zajlik, beleértve a földrajzi helymeghatározást, a QR kód olvasókat, a PivotWare folyamatszabályozó rendszereket és új szoftvereket. Célunk az, hogy megvalósítsuk a kezelők, a HMI rendszer és a szerszámok kommunikációját.

Ford

A Ford hosszú ideje használja a Desoutter termékeit a törökországi İnonuban található telephelyén, én pedig azóta dolgozom ezekkel az eszközökkel, hogy hét évvel ezelőtt beléptem a vállalathoz. Teherautókba és haszongépjárművekbe gyártunk motorokat az Industry 4.0 fontos számunkra, mivel lehetővé teszi, hogy optimalizáljuk gyártósoraink hatékonyságát és biztosítsuk a gyártási folyamatokat. Jelenleg a Desoutter fejlett vezérlőprogrammal rendelkező vonalkód-ellenőrzését használjuk, és minden eszközünk CVI NET WEB vezérlőkhöz csatlakozik a nyomonkövethetőség érdekében.

Bár az Industry 4.0 végrehajtása még némi időbe telik, fokozatosan haladunk felé. Ezzel kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy a Desoutter PivotWare folyamatirányítási megoldása nagy lehetőségeket rejt.

Geely

A Desoutterrel 2010 óta dolgozunk, és jelenleg CVI NET WEB vezérlőiket használjuk számos kínai üzemünkben a gyártási adatok valós idejű nyomonkövethetősége érdekében. A Desoutter intelligens eszközei és adatbázisai megkönnyítik a rendszeres megelőző jellegű karbantartást, ezzel optimalizálva a gyártási erőforrások rendelkezésre állását.

A gyár digitalizációja fontos előfeltétele az okos gyár létrehozásának. Az Industry 4.0 stratégia részeként összegyűjtjük az A osztály adatait a végső összeszerelő üzemekben annak érdekében, hogy optimalizáljuk az összeszerelés folyamatát. A következő lépés a gépek automatizálásába és a cobot technológiába történő befektetés lesz.

LS Cable Systems

Jómagam a vállalat gyártási és mérnöki terveinek megvalósításáért vagyok felelős, amelynek fő hajtóereje a hatékonyság javítása. Jelenleg a házon belül fejlesztett folyamatvezérlő programokkal használjuk a Desoutter megoldásait a kritikus műveletek nyomon követhetőségének biztosítása érdekében.

Úgy gondolom, hogy az okos gyár és az Industry 4.0 a helyes út az adatok megosztásához, a hálózatosítás fejlesztéséhez, és még a különböző alkalmazások monitorozását és ellenőrzését is megkönnyíti. Bár még nem tervezzük az Industry 4.0 vállalati szintű alkalmazását, de már dolgozunk rajta! Ismerjük a Desoutter Industry 4.0 megoldásait, mivel több éve dolgozunk a koreai Desoutter csapattal.

Cart

Az Ön kosara

Elem eltávolítva. Visszavonás